Thursday – 22 April 2021

Thursday – 22 April 2021

Location: HALL

1. The changing world of VTS – From analog binoculars to digital decisions, increasing capacity and accuracy

by Mr Anders Johannesson | Swedish Maritime Administration

09h30 15 minutes WTC Plenary Transport chain efficiency

2. The role of the VTS in just-in-time arrival : Challenges and proposed solutions

by Prof Marius Imset | University of South-Eastern Norway

09h45  15 minutes WTC Plenary Transport chain efficiency

3. The PortCDM (Port Collaborative Decision Making) concept

by Mr Michael Bergmann | International PortCDM Council, RISE

10h00 15 minutes WTC Plenary Transport chain efficiency

4. The progress and prospect on e-Navigation of China MSA

by Mr Binsheng Xu | China Maritime Safety Administration

10h15  15 minutes WTC Plenary Transport chain efficiency

5. Questions and Answers

10h30 15 minutes WTC Plenary Transport chain efficiency

Thursday – 28 May

Location: BREAK-OUT

Thursday – 28 May

Location: HALL

1. Is ‘5G’ for e-Navigation and VTS?

by Mr Jan-Hendrik Oltmann | Federal Waterways and Shipping Administration

11h15  15 minutes WTC Plenary Safety and security in a connected world

2. A tale of 5 ships

by Mr Todd Schuett |SESAME Solution II Project

11h30  15 minutes WTC Plenary Safety and security in a connected world

3. Cyber-security in VTS

by Mr Martijn Ebben | Port of Rotterdam

11h45  15 minutes WTC Plenary Safety and security in a connected world

4. Implementation of resilience engineering methods to VTS systems and operators for creating a new VTS concept to the future

by Captain Mustafa Tasan | Directorate General of Coastal Safety

12h00  15 minutes WTC Plenary Safety and security in a connected world

5. Questions and Answers

 

12h15  15 minutes WTC Plenary Safety and security in a connected world

Thursday – 28 May

Location: BREAK-OUT

Thursday – 28 May

Location: HALL

1. Making the Grade? An overview of [experience gained in auditing] VTS training

by Captain David Patraiko | The Nautical Institute

13h30   15 minutes WTC Plenary VTS training and certicication

2. Muilti-dimensional situational awareness through multi-operational theoretic training, OJT and competency

by Captain Ugur Karabay | Directorate General of Coastal Safety

13h45   15 minutes WTC Plenary VTS training and certicication

3. Technology Psychology – looking at the skill set for VTS Personnel in a changing maritime environment

by Ms Jillian Carson-Jackson | The Nautical Institute

14h00   15 minutes WTC Plenary VTS training and certicication

4. Computer-based aptitude test: an alternative assessment method for the candidate VTSO – (VTS-CAT)

by Captain Burçin Erlevent | Directorate General of Coastal Safety

14h15   15 minutes WTC Plenary VTS training and certicication

5. Designing simulation exercises for recruitment of future VTS operators

by Mr Carlos F. Salinas

14h30   15 minutes WTC Plenary VTS training and certicication

6. Questions and Answers

 

14h45   15 minutes WTC Plenary VTS training and certicication

1. VTS and MASS – Responsibilities and consequences

by Ms Pia Meling | Massterly AS

15h15   15 minutes WTC Plenary Mass challenges

2. MASS for aids to navigation needs – The Chilean approach

by Cdr James Crawford | Chilean Navy – DIRECTEMAR

15h30   15 minutes WTC Plenary Mass challenges

3. A decision support tool based on the collision avoidance algorithm for autonomous ships

by Mr Koichi Nishimura | TST Corporation

15h45   15 minutes WTC Plenary Mass challenges

4. Innovations needed for autonomous and sustainable shipping technology

by Mr Harmen van Dorsser | Port of Rotterdam

16h00   15 minutes WTC Plenary Mass challenges

5. Questions and Answers

 

16h15   15 minutes WTC Plenary Mass challenges

Thursday – 28 May

Location: HALL