Tuesday – 20 April 2021

Tuesday – 20 April 2021

Location: HALL

1. Analyses of AIS data for real time risk detection in maritime traffic

by Mr Hidekazu Sakashita | Japan Coast Guard

09h30 15 minutes WTC Plenary Managing risk

2. VTS intelligent technology

by Ms Lina Li | School of Navigation, Jimei University

09h45  15 minutes WTC Plenary Managing risk

3. Artificial intelligence to predict long term collision risk

by Mr Jordi Daniëls | Saab Technologies BV

10h00 15 minutes WTC Plenary Managing risk

4. Risk management in XiaZhiMen channel

by Dr Ranxuan Ke | Navigation Institute of Jimei University

10h15 15 minutes WTC Plenary Managing risk

5. Questions and Answers

10h30 15 minutes WTC Plenary Managing risk

Tuesday – 26 May

Location: BREAK-OUT

1. Improvement of VTS routing algorythms by Big Data process and comparison against standard approach

by Mr Mutaz Alkabir | HAVELSAN AS

11h15 15 minutes WTC Plenary Anomaly detection and decision support

2. Development and trials of the concept of new generation decision support system in VTS

by Mr Dmitry Rostophin | Wärtsilä Digital Technologies

11h30 15 minutes WTC Plenary Anomaly detection and decision support

3. Data-driven algorithms for prediction and anomaly detection

by Ms Anita Graser | AIT Austrian Institute of Technology GmbH

11h45 15 minutes WTC Plenary Anomaly detection and decision support

4. Automatic detection of conspicuous manoeuvring based on AIS data mining

by Dr. Ing Reinhard Zimmermann | in-innovative navigation GmbH

12h00 15 minutes WTC Plenary Anomaly detection and decision support

5. Questions and Answers

12h15 15 minutes WTC Plenary Anomaly detection and decision support

Tuesday – 26 May

Location: BREAK-OUT

Tuesday – 26 May

Location: HALL

Tuesday – 26 May

Location: HALL

1. A lay-person’s description of e-Navigation

by Dr Axel Hahn | OFFIS e.V.

13h30 15 minutes WTC Plenary Embracing ENAV

2. Analysis paralysis: breaking free from traditional decision making in the VTS environment

by Mr Ernest Batty | IMIS Global Limited

13h45 15 minutes WTC Plenary Embracing ENAV

3. The shift from Product to Services

by Mr Mathieu Aillerie | Airbus Defence and Space SAS

14h00 15 minutes WTC Plenary Embracing ENAV

4. Canada’s eNavigation architecture and the place for VTS

by Mr Jean-François Coutu | Canadian Coast Guard

14h15 15 minutes WTC Plenary Embracing ENAV

5. Questions and Answers

14h30 15 minutes WTC Plenary Embracing ENAV

15h15  8 minutes Breakout  Poster presentation session

1. Multi-functional solid-state radar for coastal VTS supervision
2. Vessel intelligent transportation maritime service portfolios in port areas under e-navigation framework
3. Real-time optimisation of VTS routing by usage of machine learning algorythms
4. Case study: satellite modem integrated to the marine lantern to produce AtoN AIS messages
5. Advances of the Maritime Connectivity Platform
6. Beyond STM validation – Implementing e-Navigation
7. Cloud-Based “Local Port Services”
8. Enhanced VTS capabilities with PortCDM
9. En route towards implementating global digital interoperability on ship <-> VTS operations
10. Construction and application of maritime-traffic-accident map
11. Beyond the duty: Why do we still need tangibel lighthouses in a digital VTS world?
12. A study on the establishment of smart ICT-based call voice-recognition and analyysis system
13. The development of VTS operator’s capacity in the ASEAN region
14. Research on responsibility and strategy of VTS in serving Maritime Autonomous Surface Ships (MASS)
15. Research on the responsibility of VTS for Maritime Autonomous Surface Ships
16. Ordering the house. The Chilean experience applying full concepts regarding VTS
17. Maritime services in the 5G world
18. Reducing the burden for ship officers doing mandatory reporting
19. Technological and societal trends over the coming decades – implications for the maritime industry
20. Competencies for VTS personnel in the future VTS