Wednesday – 21 April 2021

Wednesday – 21 April 2021

Location: HALL

1. VDES developments with a focus on R-Mode

by Dr Jan Safar | General Ligthhouse Authorities of the UK and Ireland

09h30 15 minutes WTC Plenary Connectivity and resilient PNT

2. A demonstration experiment for the practical implementation of VDES

by Mr Hidekazu Sakashita | Japan Coast Guard

09h45 15 minutes WTC Plenary Connectivity and resilient PNT

3. R-Mode Baltic – Testbed for safe navigation at the Baltic Sea

by Dr Stefan Gewies | German Aerospace Center (DLR)

10h00 15 minutes WTC Plenary Connectivity and resilient PNT

4. Developments in maritime radio communication – Outcome of the World Radiocommunication Conference 2019 –

by Mr Stefan Bober | Federal Waterways and Shipping Administration

10h15 15 minutes WTC Plenary Connectivity and resilient PNT

5. Questions and Answers

10h30 15 minutes WTC Plenary Connectivity and resilient PNT

Wednesday – 27 May

Location: BREAK-OUT

1. VTS and e-Navigation: Traffic organisation by moving havens

by Dr Thomas Porathe | Norwegian University of Science and Technology

11h15 15 minutes WTC Plenary Navigation safety

2. En route towards implementating global digital interoperability on ship <-> VTS operations

by Mr Amund Gjersoe | Kongsberg

11h30 15 minutes WTC Plenary Navigation safety

3. Camera-based location detection of non-AIS vessels

by Mr Hidekazu Sakashita | Japan Coast Guard

11h45 15 minutes WTC Plenary Navigation safety

4. Internet AIS of e-Navigation background

by Ms Sihui Hu | Yangshangang Maritime Safety Administration

12h00 15 minutes WTC Plenary Navigation safety

5. Questions and Answers

12h15 15 minutes WTC Plenary Navigation safety

Wednesday – 27 May

Location: BREAK-OUT

Wednesday – 27 May

Location: HALL

Wednesday – 27 May

Location: BREAK-OUT

Spouses are welcome to join the symposium dinner